یادگیری سیار چیست؟
یادگیری سیار، آموزش از طریق موبایل که به انگلیسی m-learning گفته میشود یک سیستم آموزشی است . یادگیری سیار به عنوان مدلی از یادگیری الکترونیکی اشاره به کسب دانش، نگرش و مهارت با بهره گیری از فناوری های سیار دارد که از طریق فناوری های سیار چون تلفن همراه های هوشمند، تبلت ها ، لپ تاپها و غیره صورت می گیرد. بهره گیری از این رویکردها به فعالیت های یادگیری در فرآیند یادگیری سیار جهت داده و به تربیت نیروی انسانی متناسب با عصر دانش و اطلاعات می انجامد.
مزایای یادگیری سیار
هرموقع و هرکجا : امکان یادگیری در هر زمان و هر مکان که بخواهید فراهم میشود حتی در حال استراحت در خانه.
صرفه جویی در هزینه : صرفه جویی در هزینه از نظر پرداخت هزینههای اجاره یا خرید مکانهای آموزشی.
صرفه جویی در زمان و هزینه دانش آموزان : نیاز به صرف هزینه و زمان برای رفت و آمد به کلاس های حضوری نیست.
انگیزه : یادگیری و شرکت در امتحان از طریق موبایل و یا به صورت آنلاین باعث ایجاد انگیزه و تنوع در دانش آموزان میشود.
محتوای بیشتر : در آموزش به این سبک امکان یادگیری از طریق صدا ، تصویر و ویدیو وجود دارد که باعث یادگیری بیشتر و ماندگاری در حافظه میشود.
یادگیری از فاصله دور : ممکن است دانش آموزان از شهرها و مناطق مختلف باشند که در این سبک یادگیری این قابلیت فراهم میشود.
چالشهای یادگیری سیار
چالشهای مربوط به زیر ساختهای فنی، اقتصادی و فرهنگی جامعه
عدم سرمایه گذاری دولتها در زمینه یادگیری سیار، فراهم نیاوردن امکانات لازم جهت یادگیری سیار با هزینههای کمتر برای مردم ، محدودیت پهنای باند و مسائل فرهنگی که در رابطه با پذیرش همگانی خدمات سیار در بعضی جوامع وجود دارد، کاربرد آنها را کاهش میدهد.
مخالفت افراد سنت گرا با تکنولوژی جدید
نگاهی به تاریخچه استفاده از تکنولوژیهای مختلف در آموزش این نکته را روشن میسازد، که ورود هر تکنولوژی جدید به عرصه آموزش، مخالفتها و انتقادات زیادی به ویژه از سوی اساتید، معلمان و والدین سنت گرا، را بدنبال داشته است. بدون شک این مخالفتها در کشورهای در حال توسعه بسیار شدیدتر هستند و آنها به سختی یادگیری سیار را به رسمیت خواهند شناخت.
چالشهای مربوط به یادگیرندگان سیار
فراگیران علاوه بر استفاده از این وسایل در یادگیری، نیاز به ارتقای مهارتهای فنی و شناختی دارند. مهارت فنی از این نظر که کاربران توانایی استفاده از وسایل را داشته باشند و قادر باشند از امکانات متنوع آن در موقعیتهای مختلف استفاده کنند. از طرفی یادگیرندگان سیار باید مهارت خودارزشیابی و خودتنظیمی را در خود پرورش دهند تا بتوانند بدون تکیه به راهنمایی دیگران مطالب آموزشی را یاد گیرند.
نتیجه
با پیشرفت تکنولوژی و همه گیر شدن یادگیری به طور سیار تمامی جوامع باید بسترهای لازم و مورد نیاز آن را فراهم کنند و افراد به رشد مهارتهای فنی و شناختی خود بپردازند تا در این عصر نه چندان دور همراه با رشد تکنولوژی رشد نمایند.
در این راستا شرکت ایده نیز نرم افزار موبایل خود را که در جهت یادگیری سیار طراحی شده است را به سازمان ها عرضه میدارد. جهت آشنایی بیشتر با این محصول کلیک نمایید.