منتور

۵ نکته برای اینکه چگونه یک مربی یا منتور خوب باشیم

سقراط مربی افلاطون بود و مهاتما گاندی مربی نلسون ماندلا. فهرست بلندبالایی از روابط شناخته شده منتور و منتی در سرتاسر جهان و زمان وجود دارد که مسلماً برخی از آن‌ها نسبت به دیگران تحول‌بخش‌تر هستند.

به نظر می رسد رابطه منتور و منتی تنها به نفع منتی می باشد  اما مربیان نیز می توانند از این رابطه سود زیادی ببرند. اگر این موضوع به درستی انجام شود، مربی بودن می تواند مزایای حرفه ای و شخصی عمیقی به همراه داشته باشد. حالا چگونه یک منتور خوب باشید و منتی خود را در مسیر درست نگه دارید. متأسفانه، هیچ راه قطعی برای اینکه چگونه یک مربی خوب باشیم وجود ندارد. با این حال، نکاتی وجود دارد که شما را به سمت درستی هدایت می کند!

با نیتی برای خود شروع کنید.

چرا می خواهید مربی باشید؟ جان ماکسول، نویسنده و سخنران آمریکایی، در کتاب خود با عنوان “منتورینگ ۱۰۱” بیان می‌کند: «بیشتر افرادی که خواهان موفقیت هستند، به طور کامل روی خودشان تمرکز می‌کنند، نه دیگران. آنها معمولاً بر اساس آنچه می توانند در موقعیت، قدرت، اعتبار، پول و امتیازات به دست آورند فکر می کنند . اما این راهی برای موفقیت قطعی  نیست. برای انجام این کار، باید به دیگران کمک کنید. منتورشیپ در مورد کمک به افراد برای توسعه مهارت ها و قابلیت های خود است. اساساً، نقش مربی هدایت، ارائه بینش و کمک به منتی برای موفقیت بیشتر است.

چه چیزی می توانید به منتی ارائه دهید.

قبل از درگیر شدن در یک رابطه مربی و منتی، باید ارزیابی کنید که چه چیزی می توانید ارائه دهید؟ جولی استار، مربی اجرایی و نویسنده کتاب “راهنمای منتورینگ”، معتقد است که همه ما همدیگر را راهنمایی می کنیم. او می افزاید: «با نگاهی به زندگی خود درمیابیم که ،همیشه اطرافیانی بودند که در زندگی، ما را راهنمایی کرده اند. این راهنمایی می تواند از جانب یک معلم ، خاله ، عمو یا یکی از دوستان باشد. پس برای پاسخ به سوال “چگونه یک مربی خوب باشیم؟” متکی بر تمایل و آمادگی شما برای بهره بردن از خرد به دست آمده از سالها تجربه است.

روابط یادگیری را از طریق ارتباطات غنی کنید.

برخی از روابط منتور و منتی به نتیجه نمی رسند. چرا؟ زیرا به راحتی می توان کوچینگ را با منتورینگ اشتباه گرفت. کوچینگ بر روی کار و عملکرد متمرکز است و مربی به یادگیرنده فقط دستورالعمل هایی ارائه می دهد. اما از سوی دیگر، منتورینگ یک رابطه یادگیری دو طرفه است.

به یاد داشته باشید که سازگار و معتبر باشید.

سازگاری و اصالت باید در هسته روابط سالم مربی و منتی باشد. مربی ای که نصیحت می کند اما هرگز این اصول را درونی نمی کند یا به کار نمی برد، با ثبات و یکپارچگی کار نمی کند. همانطور که جان وودن در کتاب خود با عنوان A Game Plan for Life: The Power of Mentoring اشاره می‌کند، «وقتی مربیان یا والدین، ثبات را پایه و اساس خود قرار دهند، همه اطرافیانشان فرصت بیشتری برای رشد دارند.»

برای رشد با منتی خود آماده باشید.

دیوید کلاترباک، کارشناس راهنما و یکی از نویسندگان کتاب (تکنیک هایی برای مربیگری و منتورینگ)، معتقد است که مربیان به طور مداوم از منتی های خود یاد می گیرند. از آنجایی که روابط مربی و منتی به نفع هر دو طرف است، یک مربی باید آماده استفاده از فرصت برای یادگیری از منتی باشد.

منبع : projectboldlife

Rate this post

One Reply to “۵ نکته برای اینکه چگونه یک مربی یا منتور خوب باشیم”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *