مدل های منابع انسانی: مدل ۸ جعبهای
مدل ۸ جعبه که توسط پل بوسلی طراحی شده است، هشت عامل خارجی و داخلی که بر کارایی شیوههای منابع انسانی تاثیر دارند را نشان میدهد. زمینه بازار عمومی خارجی، زمینه بازار جمعیت خارجی، زمینه نهادی عمومی خارجی و زمینه نهادی جمعیت خارجی از جمله عوامل خارجی هستند که بر نحوه انجام امور مربوط به منابع انسانی تأثیر میگذارند.
استراتژی منابع انسانی به ۵ بخش تقسیم میشود:
- کارکردهای منابع انسانی مدنظر: قصد و نیت سازمان از استخدام، آموزش و سایر کارکردها مهم است، اما این مدل نشان میدهد که این موارد فقط نقطه شروع هستند.
- شیوههای حقیقی منابع انسانی: قصد و نیتها میتوانند کاملا خوب و درست باشد، اما اجرای آنها مستلزم همکاری بین واحد منابع انسانی و مدیر است. وقتی یک مدیر تصمیم میگیرد کارها را به شکل متفاوتی انجام دهد، شاید قصد و نیت خوبی داشته باشد، اما شیوههای واقعی ممکن است کاملاً متفاوت باشند.
- شیوههای درک شده منابع انسانی: واحد منابع انسانی و مدیران سازمان میتوانند هر کاری را انجام دهند، اما اگر فعالیتهای آنها به شکل متفاوتتری توسط کارکنان درک شود، تصور ایجاد شده منعکسکننده کارکردهای واقعی سرمایه های انسانی نخواهد بود.
- خروجیهای منابع انسانی: شیوههای منابع انسانی که مورد درک واقع میشوند، منجر به خروجیهای منابع انسانی میشوند. در شکل مدل علیت منابع انسانی به این موارد اشاره شده است.
- اهداف حیاتی منابع انسانی: خروجیهای منابع انسانی منجر به اهداف حیاتی منابع انسانی میشود (صرفهجویی در هزینه، انعطافپذیری، مشروعیت و غیره)، که به نوبه خود منجر به اهداف نهایی کسبوکار (مانند سود، سهم بازار، و ارزش بازار) میشود که همه اینها به بقای سازمان و سایر عواملی که باعث ایجاد مزیت رقابتی میشود، کمک میکند.