آیا یادگیری آنلاین چیزی است که می توانید در سازمان خود پیاده سازی کنید؟ چگونه می توانید اطمینان حاصل کنید که این یک سرمایه گذاری خوب است؟ مزایا و معایب یادگیری آنلاین چیست؟
مزایای یادگیری آنلاین چیست؟
شکی نیست که یادگیری آنلاین (آموزش الکترونیکی) روند رو به رشدی است. اما چرا؟
ارزانتر است : کاربران شما می توانند با هر دستگاهی که به اینترنت متصل باشد یاد بگیرند. نیازی به اجاره ساختمان یا پرداخت قبوض و صرف هزینه های جانبی گران قیمت نیست که برای ارائه یک مرکز آموزشی برای فراگیران لازم است. علاوه بر این ، دانش آموزان و مدرسان دیگر به کلاس رفت و آمد نخواهند کرد ، در نتیجه در پس انداز آنها نیز صرفه جویی می شود!
نیاز به صرف زمان کمتری دارد : نه تنها عدم نیاز به رفت و آمد موجب صرفه جویی در هزینه می شود بلکه باعث صرفه جویی در وقت همگان می شود.
جلوگیری از تکرار در تدریس و طراحی درس : مدرس یا مربی نیازی به تکرار همان کلاس به گروه های مختلف فراگیران ندارد. او فقط باید یک بار محتوا را تهیه کند و سپس در هر زمان ضروری آن را با گروه های مختلف به اشتراک بگذارد.
یادگیری خود گام است : فراگیران می توانند در هر زمان و هر مکان از دستگاه های خودشان گذرند. بنابراین ، کسانی که وقت کلاسهای سنتی را ندارند ، می توانند وقت خود را بهینه استفاده کنند.
روش مدرن و جذابی است : امروزه بیشتر افراد ترجیح می دهند با بهره از اینترنت ، محتوا را استفاده کنند. همین واقعیتی که شما این مقاله را به صورت آنلاین می خوانید ، اثبات این امر است! اکنون از اینترنت برای خواندن اخبار ، تماشای برنامه های تلویزیونی مورد علاقه خود ، گپ زدن با دوستان ، قرار ملاقات کتاب ، خرید و موارد دیگر استفاده می کنیم. با توجه به تمام راحتی هایی که اینترنت به زندگی روزمره ما افزوده است ، چرا باید به جای استفاده از مزایای ارائه شده توسط اینترنت ، آموزش و پرورش کاملاً سنتی باقی بماند؟
معایب یادگیری آنلاین چیست؟
آیا وجود دارد؟ ? بله ، برخی از معایب در آموزش آنلاین وجود دارد.
نیاز به انضباط فردی دارد : در حالی که تجربه نشان داده است که فراگیران آنلاین مجبور به هدایت خود می شوند ، کسانی که بدون مراقبت باقی می مانند می توانند دچار چالش شوند زیرا فعالیت های آنها در کلاس قابل نظارت نیست.
مستعد تقلب است : با توجه به این که افراد از رایانه استفاده می کنند و در همه زمان ها تحت نظارت قرار نمی گیرند ، می توانند در انجام تکالیف و همچنین آزمونها از فضای باز بدون کنترل برای تقلب استفاده کنند.
دچار انزواست : از آنجا که دانش آموزان مجبور نیستند از لحاظ جسمی در کلاس حضور داشته باشند ، ارتباط با سایر فراگیران ممکن است برای آنها دشوارتر یا تقریبا غیرممکن باشد. به همین دلیل هم افزایی مشابه کلاسهای حضوری وجود ندارد .
چگونه یادگیرنده مدرن می تواند بر این چالش ها غلبه کند؟
اگرچه آموزش الکترونیکی با برخی از معایب همراه است ، در ایده ما بسیار متعصب و مصمم هستیم که این مزایا تا کنون از معایب آن فراتر رفته است.
خود انضباطی را می توان به مرور به دست آورد و کسب این خصیصه در مواردی فراتر از یادگیری برای فرد مفید و موثر خواهد بود.
تقلب در روشهای سنتی آموزش هم محتمل است و البته راهکارهای فناورانه برای پایش وجود دارد که در کلاسهای سنتی قابل اجرا نیست و از این نظر آموزش آنلاین دارای مزیت می باشد.
برای رفع مشکل انزوا نیست با ترکیب روشهای یادگیری و استفاده خلافانه از فناوری میتوان تعامل فراگیران با هم و مدرس را افزایش داد.
راهکارهای پیشنهادی چیست؟
ابزارهای متعددی برای هدایت و مدیریت یادگیری آنلاین وجود دارد و ایده از حیث تکامل سبد خدمات پیشتاز است :
- سامانه یادگیری الکترونیکی
- سامانه ازمون الکترونیکی
- کلاس آنلاین
- یادگیری آسان از طریق موبایل
- برگزاری دوره های غیرحضوری
از کجا شروع کنیم؟
مقالات متعددی که در مجله ایده تهیه و تدوین و تالیف شده را مطالعه فرمایید. با محصولات دانش بنیان ایده که تخصصی برای یادگیری و آموزش تولید شده آشنا شوید و در صورت تمایل با مشاوران ایده تماس بگیرید. برای پیگیری مطالب این حوزه ایده را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.
بدون دیدگاه