SSO چیست؟
مکانیزم احراز هویت یکپارچه (SSO)، یک سرویس احراز هویت کاربر است که به اجازه میدهد از اطلاعات ورود مشترک مانند نام کاربری و رمز عبور یکسان، برای دسترسی به چندین برنامه کاربردی استفاده کند. افراد، شرکتها و سازمانها برای سهولت مدیریت نامهای کاربری و رمزهای عبور، میتوانند از این سامانه استفاده کنند. SSO یکی از ابزارهای مدیریت هویت و دسترسی است که شیوههای متفاوت و متعددی را برای مدیریت هویت کاربران ادغام میکند. پیاده سازی SSO در یک سازمان به تسهیل مدیریت رمز عبور و بهبود امنیت کمک میکند. شرکتهایی که SSO را پیادهسازی کردهاند، درخواستهای کمتری را برای بازنشانی رمز عبور و سایر مشکلات مشابه تجربه میکنند.
کاربران روزانه از تعداد زیادی از سامانه ها و برنامه های کاربردی استفاده می کنند. استفاده از رمزهای عبور پیچیده برای هر کدام از این سیستم ها چالشی است که کاربران با آن روبه رو هستند. Single Sign-On راه حل مناسبی برای این مسئله است. در این حالت ورود به سیستم های مختلف با یک هویت واحد امکان پذیر خواهد بود. همچنین فرایند افزودن و حذف دسترسی کاربران آسان تر می شود.
پیاده سازی صحیح SSO ، امنیت شبکه ها و برنامه های کاربردی را افزایش می دهد.
SSO می تواند با استفاده از مدرن ترین استانداردهای امنیتی موجود، کاربر را به صورت منحصر به فرد شناسایی کرده و اطلاعات او را به صورت رمزگذاری شده در سراسر شبکه به سامانه های سرویس گیرنده ارائه دهد.
خطرات ایمنی استفاده از SSO
هرچند ورود به سیستم با استفاده از سامانه احراز هویت یکپارچه بسیار راحت است. اما خطرات قابل توجهی برای امنیت اطلاعات شرکت یا سازمان در پی خواهد داشت. اگر مهاجمی موفق شود کنترل گواهینامه SSO کاربر خاصی را به دست آورد، به تمام برنامههای کاربردی که کاربر مورد نظر به آنها دسترسی دارد، دسترسی پیدا خواهد کرد.
به منظور جلوگیری از فعالیتهای مخرب، ضروری است که تمام جنبههای راهاندازی SSO با تایید هویت همراه باشد. علاوه بر این، برای بهبود امنیت سازمان میتوان از پروتکل احراز هویت دو مرحلهای (۲FA) یا احراز هویت چند عاملی (MFA) در کنار سامانه SSO استفاده کرد. بسیاری از کارشناسان امنیت سایبری معتقدند که کاربران شبکههای اجتماعی باید به طور کلی از خدمات ارائه شده توسط سامانههای SSO اجتناب کنند. زیرا اگر یک فرد مهاجم موفق شود کنترل اعتبارنامه SSO یک کاربر را در اختیار بگیرد، میتواند به تمام برنامههایی که کاربر استفاده میکند، دسترسی پیدا کند.
محصولات ایده با اجرای صدها سناریوی احراز هویت متمرکز در سازمانها مجهز به زیرساخت مناسب جهت این یکپارچه سازی می باشد. پشتیبانی از مکانیزمهای متعدد بین المللی و بومی، در کنار اخذ گواهی های معتبر امنیتی نظیر افتا، علاوه بر امنیت، سهولت بهره برداری را نیز در نرم افزارهای ایده به ارمغان آورده است.
از پلتفرم های شناخته شده و مرسوم جهانی نظیر OAuth، LDAP Active Directory، AZMan یا درگاه های داخلی مانند پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و حتی مکانیزم هایی نظیر رمز یک بار مصرف، تحت پوشش سیستم یکپارچه مدیریت آموزش، یادگیری و عملکرد ایده هستند.